Jungfrulax från Korshags

Jungfrulax (gravad & varmrökt)

Jungfrulax är en lax som först har gravats och därefter varmrökts. Kombinationen av sälta och sötma ger en unik smak. Sockret från gravningen gör laxen extra saftig. Receptet är framtaget av Maria, en av Korshags duktiga rökmästare. Produkten kallades tidigare ”varmgravad lax”. Korshags Jungfrulax säljs hel och i bit.

Lax av premiumkvalitet. Fulltrimmad (D-trim). Köps pinfärsk från Norge och gravas och röks i Falkenberg.

På Korshags gravar vi laxen enligt farfar Ragnars recept från 1940-talet och röker laxen med alved och enbär. Alveden flisar vi själva färsk från stock, allt för att få ut så mycket som möjligt av de aromer och smakämnen som finns naturligt i veden. Flisen blandas med enbär vilket ger en fantastisk god smak.

Serveringtips: Färdig att servera rumstempererad (ca 30 min) som huvudrätt med en god sallad eller till pressad potatis, matvete eller bulgur. Passar bra med Korshags Romsås eller en sås på färska örter. Enkelt och gott i sallader eller pastarätter. Går bra att grilla (med skinnet nedåt) och servera med lite marinerade grillade vår- och sommarprimörer. Recept för varmrökt lax passar lika bra för jungfrulax. För fler recept klicka här.

Ingredienser: Lax (Salmo Salar), salt, socker, dill, vitpeppar

Näringsvärde gram per 100 g: Energi 706 kJ/160 kcal. Fett 8,7 (varav: mättat fett 1,8, enkelomättat fett 3,6, fleromättat fett 2,4). Kolhydrat 2,8 (varav: sockerarter). Protein 22,2. Salt 2,5.

Kylvara: 0 till +4¤C. Bör inte frysas.
Hållbarhet (obruten förpackning): 30 dagar. Öppnad förpackning 1-2 dagar
Sortering: Mjukplast
Odlad i Norge
Förädlad och förpackad: Falkenberg, Sverige 

Skriv ut