Kallrökt lax från Korshags

Kallrökt lax

Korshags kallrökta lax säljs som hel filé, i bit eller i skivor. Lättrökt eller original smak.

I samarbete med en av Sveriges mästerkockar Sjömagasinets Ulf Wagner har vi tagit fram en produkt av superpremiumkvalitet, en lättsaltad och lätt kallrökt laxloin kryddad med Chili & Koriander. Laxloin är ryggfilén, dvs. den allra finaste delen på laxen.

Lax av premiumkvalitet. Fulltrimmad (D-trim). Köps pinfärsk från Norge och färskröks i Falkenberg.

En kallrökt lax ska under rökningen inte upp i en temperatur över 25 grader. Den relativt låga temperaturen innebär att kallröktlax röks under en längre tid än en varmrökt lax. På Korshags röker vi laxen med alved och enbär. Alveden flisar vi själva färsk från stock, allt för att få ut så mycket som möjligt av de aromer och smakämnen som finns naturligt i veden. Flisen blandas med enbär vilket ger en fantastisk god smak.

♥ Serveringstips: Färdig att servera rumstempererad (ca 30 min), t.ex. i en Rice bowl med kallrökt lax, spenat, äggula och svarta sesamfrön. Servera på traditionellt vis med Korshags Hovmästarsås. I bagel eller på surdegsbröd med Philadelphiaost. Skär i bitar och mixa i pastasås. Laxsnurror med pepparrotskräm gjord på färskost. Gott med pepparrotskräm på grovt bröd. Tapasrätter. Till äggröra. För fler recept klicka här.

♥ Laxloin med Sjömagasinets kryddning Chili & koriander. Lyxlax. Ulf Wagners mamma brukade säga att han föddes hungrig. Passionen för mat är fortfarande omättlig. Han är en ikon som erhållit stjärna i Guide Michelin två gånger, varit svensk mästare i sommeliermästerskap och missionerar om mat, dryck och den heliga andan kring bordet. Numera driver han legendariska Sjömagasinet i Göteborg. Utforska och skapa nytt är Ulfs recept. Prova Chili & koriander. Lyxlax när den smakar som bäst. Wagners serveringstips: Servera laxen med avokado, färsk koriander och den här goda såsen: Skär 4 plommontomater i centimeterstora tärningar. Blanda ned tillsammans med 5 dl chilisås, 0,5 dl honung, 1 hackad rödlök, 1 finhackad vitlöksklyfta och 50 g syltad ingefära. Tillsätt 1/2 hackad chili och smaka av med salt.

Ingredienser: Lax (Salmo Salar), salt

Näringsvärde gram per 100 g: Energi 740 kJ/180 kcal. Fett 11,0 (varav: mättat fett 1,8, enkelomättat fett 5,7, fleromättat fett 3,5). Kolhydrat <0,5 (varav: sockerarter <0,5). Protein 19,0. Salt 3,0. Beroende på kryddning kan salthalten skilja sig åt.

Kylvara: 0 till +4¤C. Går att frysa (ät inom 3 månader).
Hållbarhet (obruten förpackning): 30 dagar. Öppnad förpackning 1-2 dagar
Sortering: Mjukplast
Odlad i Norge
Förädlad och förpackad: Falkenberg, Sverige 

Skriv ut