Najadlax från Korshags

Najadlax (gravad & kallrökt)

Najadlax är en lax som först har gravats och därefter kallrökts vilket ger den en helt unik smak. Najadlaxen är lik kallrökt lax i konsistensen, men jämfört med en traditionellt kallrökt lax har Najadlaxen en lite pepprig smak med en hint av dill. En delikatessprodukt. Korshags najadlax säljs som hel filé och skivad.

Lax av premiumkvalitet. Fulltrimmad (D-trim). Köps pinfärsk från Norge och gravas och röks i Falkenberg.

På Korshags gravar vi laxen enligt farfar Ragnars recept från 1940-talet och röker laxen med alved och enbär. Alveden flisar vi själva färsk från stock, allt för att få ut så mycket som möjligt av de aromer och smakämnen som finns naturligt i veden. Flisen blandas med enbär vilket ger en fantastisk god smak.

Serveringtips: Färdig att servera rumstempererad (ca 30 min). Passar perfekt med Korshags Hovmästarsås. Gott på grovt bröd. I bagel eller på surdegsbröd med Philadelphiaost. Skär i bitar och mixa i pastasås. Laxsnurror med pepparrotskräm gjord på färskost. Till äggröra. För ett matigare alternativ, servera med dillstuvad potatis. Recept för kallrökt och gravad lax passar även för najadlax. För fler recept klicka här.

Ingredienser: Lax (Salmo Salar), salt, socker, dill, vitpeppar

Näringsvärde gram per 100 g: Energi 730 kJ/170 kcal. Fett 8,8 (varav: mättat fett 1,4, enkelomättat fett 4,7, fleromättat fett 2,7). Kolhydrat 3,4 (varav: sockerarter 1,8). Protein 20,2. Salt 3,0.

Kylvara: 0 till +4¤C. Går att frysa (ät inom 3 månader).
Hållbarhet (obruten förpackning): 30 dagar. Öppnad förpackning 1-2 dagar
Sortering: Mjukplast
Odlad i Norge
Förädlad och förpackad: Falkenberg, Sverige 

Skriv ut