Varmrökt lax från Korshags

Varmrökt lax

Varmrökt lax är vår mest populära produkt. Korshags varmrökta lax säljs hel, som filé, i bit och i portioner med olika kryddningar (t.ex. naturell, citronpeppar, cajun). Varmrökt lax kan köpas både som enkelfilé och dubbelfilé. En "varmrökt dubbel" innebär att två laxfiléer läggs på varandra och varmröks tillsammans. Detta gör den precis lika fantastiskt saftig som en hel lax, men utan huvud och ben.

Lax av premiumkvalitet. Fulltrimmad (D-trim). Köps pinfärsk från Norge och färskröks i Falkenberg.

En varmrökt lax ska under rökningen upp i en temperatur om 62 grader. På Korshags röker vi laxen med alved och enbär. Alveden flisar vi själva färsk från stock, allt för att få ut så mycket som möjligt av de aromer och smakämnen som finns naturligt i veden. Flisen blandas med enbär vilket ger en fantastisk god smak.

♥ Serveringstips: Färdig att servera rumstempererad (ca 30 min) som huvudrätt med en god sallad eller till potatis, matvete eller bulgur. Passar bra med Korshags Romsås eller Korshags Örtagårdssås. Enkelt och gott i sallader eller pastarätter som t.ex. Grön pasta med varmrökt lax, fänkål och sparris. Testa till en spännande sås på crème fraiche och hjortronsylt. Ett matigare alternativ är potatisgratäng och champinjonsås med färska champinjoner. För fler recept klicka här.

Ingredienser: Lax (Salmo Salar), salt 
Kryddningar (filé): Naturell, cajun, citronpeppar, apelsin/peppar, lime/basilika m.fl.

Näringsvärde gram per 100 g: Energi 1 000 kJ/240 kcal. Fett 17,0 (varav: mättat fett 2,4, enkelomättat fett 8,5, fleromättat fett 4,6). Kolhydrat <0,5 (varav: sockerarter <0,1). Protein 23,2. Salt 1,8. Beroende på kryddning kan salthalten skilja sig åt.

Kylvara: 0 till +4¤C. Bör inte frysas.
Hållbarhet (obruten förpackning): 30 dagar. Öppnad förpackning 1-2 dagar
Sortering: Mjukplast
Odlad i Norge
Förädlad och förpackad: Falkenberg, Sverige 

Skriv ut