Rökt hel makrill från Korshags

Varmrökt hel makrill (MSC)

Hel, varmrökt makrill från MSC-certifierat (dvs. hållbart) fiske. Korshags hela varmrökta makrill säljs styckförpackad eller i 3 kilos förpackningar. Makrill är rik på både nyttigt fett, protein och vitaminer.

Makrill av premiumkvalitet. Vildfångad utanför Shetlandsöarna, enkelfryst och rökt på traditionellt vis i Falkenberg.

En varmrökt makrill ska under rökningen upp i en temperatur om 62 grader. Vår makrill fångas på hösten när fetthalten är rätt för rökning. På Korshags röker vi makrill med alved. Alveden flisar vi själva färsk från stock, allt för att få ut så mycket som möjligt av de aromer och smakämnen som finns naturligt i veden.

Serveringstips: Färdig att servera. Klassiska tillbehör är spenat och ägghalvor. Gott i en röra blandad med färska örter på ett råg- eller knäckebröd. Till potatissallad och grönsallad med äpple. Med kokt potatis, skirat smör, färskriven pepparrot och ångade morötter. För fler recept klicka här.

Ingredienser: Makrill (Scomber Scombrus), salt

Näringsvärde gram per 100 g: Energi 1000 kJ/240 kcal. Fett 17,8 (varav: mättat fett 5,1, enkelomättat fett 5,8, fleromättat fett 5,1). Kolhydrat <0,5 (varav: sockerarter <0,5). Protein 20,9. Salt 1,7.

Kylvara: 0 till +4¤C
Hållbarhet (obruten förpackning): 30 dagar. Öppnad förpackning 1-2 dagar
Sortering: Mjukplast
Fångad utanför Shetlandsöarna. Fångstzon 27 (Nordsjön), sub area IVa. Fångstmetod trålad
Förädlad och förpackad: Falkenberg, Sverige 

Skriv ut