Rökt hel sill från Korshags

Varmrökt hel sill, "böckling" (MSC)

Hel, varmrökt sill från MSC-certifierat (dvs. hållbart) fiske. Korshags hela varmrökta sill säljs i förpackningar med 2 sillar eller 2 kg. Sill innehåller livsviktiga omega-3 fettsyror, vitamin B och D, antioxidanter, proteiner och mineraler. Hel sill kallas även böckling. Nyckelhålsmärkt.

Sill av premiumkvalitet, fångad utanför Norge och rökt på traditionellt vis i Falkenberg.

En varmrökt sill ska under rökningen upp i en temperatur om 62 grader. Vår sill fångas på hösten när fetthalten är rätt för rökning. På Korshags röker vi sill med alved. Alveden flisar vi själva färsk från stock, allt för att få ut så mycket som möjligt av de aromer och smakämnen som finns naturligt i veden. Sill och strömming är samma art, men kallas olika beroende på var den fiskas. Strömming kallas den när den fångas norr om Blekinge och sill när den fångas längre söderut. Ju lägre salthalt desto mindre fisk. Strömmingen är därför oftast mindre och magrare än sillen.

Serveringstips: Färdig att servera. Testa recept på ”Sol över Gudhjem” eller gör en Böcklinglåda och servera med sallad och rädisor. För fler recept klicka här.

Ingredienser: Sill (Clupea Harengus), salt

Näringsvärde gram per 100 g: Energi 760 kJ/180 kcal. Fett 10,7 (varav: mättat fett 3,4, enkelomättat fett 3,6, fleromättat fett 2,7). Kolhydrat <0,5 (varav: sockerarter <0,5). Protein 21,0. Salt 1,7.

Kylvara: 0 till +4¤C
Hållbarhet (obruten förpackning): 30 dagar. Öppnad förpackning 1-2 dagar
Sortering: Mjukplast
Fångad utanför Nordnorge. Fångstzon 27 (Nordsjön), sub area IVa. Fångstmetod trålad
Förädlad och förpackad: Falkenberg, Sverige 

Skriv ut