Varmrökt regnbågslax från Korshags

Varmrökt regnbågslax

Korshags varmrökta regnbågslax säljs hel.

Regnbågslax av premiumkvalitet, odlad i Danmark och rökt i Falkenberg.

En varmrökt regnbågslax ska under rökningen upp i en temperatur om 62 grader. På Korshags röker vi laxen med alved och enbär. Alveden flisar vi själva färsk från stock, allt för att få ut så mycket som möjligt av de aromer och smakämnen som finns naturligt i veden. Flisen blandas med enbär vilket ger en fantastisk god smak.

Serveringstips: Färdig att servera rumstempererad (ca 30 min). Till buffé läggs laxen på ett fat och serveras med en potatissallad och lite kalla kokta grönsaker. Serveringstips för varmrökt lax passar även för regnbågslax. För fler recept klicka här.

Ingredienser: Regnbågslax (Oncorhynchus Mykiss), salt

Näringsvärde gram per 100 g: Energi 670 kJ/160 kcal. Fett 7,7 (varav: mättat fett 1,2, enkelomättat fett 3,6, fleromättat fett 2,1). Kolhydrat <0,5 (varav: sockerarter <0,1). Protein 22,3. Salt 1,9.

Kylvara: 0 till +4¤C. Bör inte frysas.
Hållbarhet (obruten förpackning): 30 dagar. Öppnad förpackning 1-2 dagar
Sortering: Mjukplast
Odlad i Danmark
Förädlad och förpackad: Falkenberg, Sverige 

Skriv ut