Varmrökt sik från Korshags

Varmrökt sik

Korshags varmrökta sik säljs hel.

Sik av premiumkvalitet, fångad i Lake Michigan och rökt i Falkenberg.

En varmrökt sik ska under rökningen upp i en temperatur om 62 grader. På Korshags röker vi sik med alved och enbär. Alveden flisar vi själva färsk från stock, allt för att få ut så mycket som möjligt av de aromer och smakämnen som finns naturligt i veden. Flisen blandas med enbär vilket ger en fantastisk god smak.

♥ Serveringstips: Färdig att servera rumstempererad (ca 30 min) som huvudrätt med sås, blandsallad och/eller potatis. Såser som passar är Korshags Romsås eller en sås på färska örter. För fler recept klicka här.

Ingredienser: Sik (Coregonus Clupeaformis), salt

Näringsvärde gram per 100 g: Energi 550 kJ/130 kcal. Fett 3,2 (varav: mättat fett 0,8, enkelomättat fett 1,3, fleromättat fett 0,8). Kolhydrat <0,5 (varav: sockerarter 0,1). Protein 24,8. Salt 2,0.

Kylvara: 0 till +4¤C. Bör inte frysas.
Hållbarhet (obruten förpackning): 30 dagar. Öppnad förpackning 1-2 dagar
Sortering: Mjukplast
Fångad i Lake Michigan. Fångstmetod trålad
Förädlad och förpackad: Falkenberg, Sverige 

Skriv ut