Recept från Korshags

Våra utvalda recept

Asiatisk nudelwoksallad med gravad lax & sojadressing

4 personer 30 minuter Lätt Skriv ut

Nudelwoksallad på Korshags gravade lax är en härligt söt-syrlig sallad som du kan förbereda redan dagen innan om du vill. Lätt att tillaga!

Ingredienser

  • 400 g gravad skivad lax från Korshags

Nudelwoksallad

  • 5 buntar äggnudlar
  • 5 dl finstrimlade rotfrukter (t.ex. morot och palsternacka)
  • ½ purjolök, strimlad
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 st lime, saften och rivet skal
  • Olja att steka i
  • 0,5 dl kokos, 0,5 dl pumpakärnor

Sojadressing

  • 2 msk rostade vita sesamfrön
  • 6 msk kikkomansoja
  • 3 msk socker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 tsk sesamolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 cm av en purjolök, finhackad
  • 1 tsk röd chili, finhackad

Vid servering

  • 4 dl ruccola eller annan sallad
  • Ev. ½ gurka till gurkspagetti
  • Lime klyftor, tunna skivor
  • Chili, tunna skivor för dekoration

Gör så här

  1. Koka äggnudlarna enligt förpackningen.
  2. Fräs rotfrukterna i lite olja. Lägg i den strimlade purjolöken efter ett par min. Ställ åt sidan.
  3. Kallspola nudlarna och vänd i sweet chilisås, riven ingefära, limesaft, rivet limeskal och de avsvalnade grönsakerna.
  4. Rosta först kokosen i het stekpanna, därefter pumpakärnorna och sist sesamfröna.
  5. Gör dressingen. Blanda alla ingredienserna i en skål. Rör tills sockret har löst sig.
  6. Servera på tallrik med sallad i botten, nudelsalladen ovanpå och toppa med gravad lax i skivor, rostad kokos, och pumpakärnor. Vill du göra rätten extra festlig, toppa med gurkspagetti (använd zestjärnet), limeklyftor och tunna skivor chili. Servera dressingen vid sidan om.

Tips från köket!

Rostade pumpafrön eller andra frön, kokos eller nötter är perfekt att förvara i tätslutande burkar i skafferiet. Det kan verkligen pimpa upp en intetsägande sallad eller lunch då tiden är knapp.