Avokadorulle med kallrökt lax

Våra utvalda recept

Laxrullar med avokado & räkor

4 personer 30+ minuter Medel Skriv ut

Ingredienser

  • 200 g skivad kallrökt lax från Korshags

Fyllning

  • 2 små avokado
  • 40 g skalade räkor, grovhackade
  • 1 lime rivet skal, saft från 0,5 lime
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 3 krm salt
  • 2 krm svartpeppar, grovmalen

Till fritering

  • 5 dl rapsolja
  • 6 cm purjolök
  • 0,5 palsternacka

Gör så här

  1. Dra av ca 40 cm plastfilm och lägg längs med arbetsbänken. Lägg den skivade laxen i en eller två rader, beroende på hur stora skivorna är, de måste bygga minst 10 cm på höjden.
  2. Grovhacka avokadon och blanda med resten av ingredienserna.
  3. Bred på ett lager på den kallrökta laxen. Rulla ihop rullen, börja i kanten närmast dig, likt en rulltårta. Fortsätt rulla in rullen i plastfilmen, och dra åt plasten i ändarna likt en karamell. Ställ den kallt i kylen.
  4. Värm oljan till 160 grader. Lägg i de strimlade grönsakerna, fritera tills palsternackan fått en gyllenbrun färg (ca 2 min). Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Hit kan du förbereda dagen innan.
  5. Skär sedan upp laxrullen i 4 bitar och toppa med den friterade purjolöken och palsternackan, då den ska serveras.

Tips från köket!

För att få riktigt snygga snittytor så lägg rullen i frysen i 30-45 min innan du skär upp den.