Recept från Korshags

Våra utvalda recept

Bagel med kallröktlax, dillfärskost & syrad rödlök

4 personer 15 minuter Lätt Skriv ut

En klassisk laxbagel. Så enkelt, så gott!

Ingredienser

  • 400 g kallrökt skivad lax från Korshags
  • 4 st bagel
  • 200 g färskost, typ Philadelphia
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 msk finhackad purjolök
  • 4 stora salladsblad, typ krispsallad
  • Ärtskott att garnera med

Syrad rödlök

  • 2 stora rödlökar
  • 0,5 dl ättika 12%
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten

Gör så här

  1. Syra rödlöken. Koka upp lagen: Vatten, socker och ättika. Låt koka några sekunder. Ställ kallt medan du skivar löken tunt. Lägg löken i lagen. Låt stå och dra.
  2. Blanda dill och purjolök med färskost. Bred på botten av bagel.
  3. Lägg på sallad och kallrökt lax. Toppa med avrunnen, syrad rödlök och ärtskott.

Tips från köket!

Syrade grönsaker i alla former bryter speciellt fint till den kraftiga laxen.