Filodegsknyten med räkor, dill & pepparrot

Våra utvalda recept

Filodegsknyten med räkor, dill & pepparrot

4-30 personer 15+ minuter Lätt Skriv ut

Naggande goda som tilltugg på t ex mingelfesten. Denna sats räcker till 30 st små. Vill man servera som ensamrätt så gör man det, då lagom till 4 personer med en god sallad och kall sås till.

Ingredienser

  • Filodeg

Fyllning

  • 300 g skalade räkor
  • 3 ägg, hårdkokta och kalla
  • 200 g philadelphia ost
  • 0.5 citron, skalet
  • 1 msk riven pepparrot
  • 0.5 tsk salt
  • 25g smör till pensling

Topping

  • Vita eller svarta sesamfrön

Gör så här

  1. Grovhacka räkorna, finhacka äggen och blanda samman allt.
  2. Dela arket i lagom delar (om du vill göra små knyten blir det lagom att dela arket 2 gånger på längden och 1-2 gånger på bredden).
  3. Lägg en rågad tesked av fyllningen på varje ark och vik till önskat paket.
  4. Smält smöret och pensla knytena. Du kan också använda det till att limma ihop filodegen om du skulle behöva det.
  5. Toppa med sesamfrön. Grädda i 200 grader i ca 5-7 min.

Tips från köket!

Filodeg är en papperstunn deg gjord på vetemjöl, vatten, salt och lite matolja. Köps oftast färdig eftersom den är svår att göra själv.