Gravlaxbiffar med citron & senap

Våra utvalda recept

Laxbiffar på gravad lax med citron & senap

6-8 personer 30 minuter Lätt Skriv ut

Har du bitar av gravad lax över? Prova Korshags laxbiffar på gravad lax med citron och senap. Försvinnande goda! Kanske är detta receptet som får såväl små som stora barn att äta mer lax. Gott & nyttigt är det i varje fall.

Receptet ger 8 biffar och passar perfekt till potatis och Korshags Hovmästarsås alternativt potatissallad.

Ingredienser                                                                          

  • 400 g Korshags gravade lax; hel, skivor eller infrysta spillbitar
  • 400 g färsk lax; hel
  • 0,5 dl ströbröd + 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 0,5 dl Halmstad Senap, Original
  • Skalet från 1 citron
  • 1 msk hackad dill
  • 0,5 tsk salt
  • Smör att steka i

Gör så här

  1. Mixa laxen i matberedare. Häll därefter över i en bunke.
  2. Lös upp ströbrödet i vattnet och blanda det med fiskfärsen.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
  4. Stek biffarna gyllenbruna i smör ett par minuter på varje sida.
  5. Servera gärna med kokt potatis och Falkenbergs Laxrökeris Hovmästarsås eller med potatissallad dressad med citron, timjan och parmesanost.

Tips från köket!

När du får bitar av gravad lax över, skär i småbitar och frys in så har du alltid en ingrediens till gravlaxbiffarna hemma!