Recept från Korshags

Våra utvalda recept

Grillad makrillmacka med ägg & majonnäs

4 personer 20 minuter Lätt Skriv ut

Ett enkelt och snabbt recept på grillad makrillmacka! Makrillen kan bytas mot varmrökt eller gravad lax för en annan karaktär på rätten. Välj gärna ett bröd som är bakat med hela goda frön, eftersom fröna får en extra skjuts rent smakmässigt då de gratineras i ugnen.

Ingredienser

  • 2 hela varmrökta makrillar från Korshags. Går bra att byta ut mot Korshags varmrökta eller gravade lax
  • 4 ägg
  • 4 skivor valfritt bröd
  • Smör
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 knippe gräslök, hackad
  • 2 ägg
  • 1 dl majonnäs
  • 1 krm salt
  • Ett par varv från pepparkvarnen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Koka 4 ägg i sju minuter. Smöra brödskivorna och bred på dijonsenap. Lägg det kokta och skivade ägget på brödet, strö över hackad gräslök och dela upp den benfria makrillen ovanpå.
  3. Skilj gulan från vitan på de två äggen. Blanda gulan med majonnäsen. Salta och peppra. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner i majonnäsröran.
  4. Bred majonnäs- och äggtäcket över mackorna. Gratinera i ugnen i ca 5 minuter, eller tills täcket fått en fin färg.

Tips från köket!

Variera rätten genom att byta ut makrillen mot varmrökt eller gravad lax.