Recept från Korshags

Våra utvalda recept

Inkokt lax & ljummen potatissallad med pak choi, tomat & fetaost

4 personer 20+ minuter Lätt Skriv ut

Tröttnat på de vanliga tillbehören till den inkokta laxen? Prova Korshags recept med pak choi, en asiatisk kålväxt som innehåller många nyttiga vitaminer. Vi serverar pak choi i en ljummen potatissallad tillsammans med tomat och rödlök. Förbereds i ugnen. Enkelt och minimalt med disk.

Ingredienser

  • 800 g inkokt lax från Korshags
  • 10 medelstora potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 10 cocktailtomater, delade på hälften
  • 4 pak choi, strimlade
  • 1 stor rödlök, skuren i båtar
  • 100 gram fetaost
  • 1-2 tsk Italiensk salladskrydda
  • Salt, svartpeppar
  • 1 burk Korshags Örtagårdssås

Gör så här

  1. Sätt på ugnen 200 grader i varmluft, eller 225 grader i vanlig ugn.
  2. Dela potatisen i klyftor, blanda med salt, svartpeppar och olivolja. Rosta i ugnen ca 20 min, eller tills potatisen har blivit mjuk och fått fin färg.
  3. Lägg pac choi, tomat och rödlök i en bunke. Blanda i den heta potatisen. Krydda med italiensk salladskrydda.
  4. Montera på tallrikar eller fat. Fördela fetaosten ovanpå. Servera med inkokt lax och örtagårdsås.
Tips från köket!

Pak choi är en asiatisk kålväxt som innehåller många nyttiga vitaminer. Den kallas även pak soi, bok choi eller tai sai.

När det är säsong skulle vi rekommendera att du använder en mer närodlad kål, exempelvis så funkar den svenska, fina spetskålen utmärkt som ett alternativ.