Inkokt lax med remouladsås, kokta grönsaker & färskpotatis

Våra utvalda recept

Inkokt lax med remouladsås, kokta grönsaker & färskpotatis

4 personer 40+ minuter Medel Skriv ut

Snabbt, gott och enkelt. Passar stora som små.

Ingredienser

  • 1 kg inkokt lax från Korshags

Sås

  • ½ liter majonnäs
  • ½ dl gräddfil
  • ½ dl finhackad purjolök
  • ½ dl finhackad ättiksgurka
  • ½ dl spad från ättiksgurkan
  • ½ dl finhackad dill
  • ¼ msk salt
  • Några varv på kvarnen med vitpeppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till såsen. Låt stå i kylen 1-2 timmar innan servering.
  2. Servera med kokta grönsaker, t ex sparris, sockerärtor, morötter eller en grönsallad, kokt potatis och remouladsås.

Tips från köket!

Färgglada tillbehör som dill, citron och gröna ärtor passar fint till fiskrätter.