Kallrökt lax med asiatisk soyadipp

Våra utvalda recept

Kallrökt lax med asiatisk soyadipp

8 personer 15 minuter Lätt Skriv ut

Här är tips på en enkel, Asieninspirerad förrätt. Riktigt bra & nyttig snabbmat. Lyxigt gott dessutom. Duka gärna med ätpinnar för att förstärka den asiatiska känslan i rätten.

Ingredienser

  • 400 g kallrökt lax i bit från Korshags

Dipp

  • 1 dl japansk soya
  • 2 lime, saft och skal
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vita sesamfrö
  • 1 kruka hackad färsk koriander

Gör så här

  1. Dela den kallrökta laxen i kuber och lägg i en serveringsskål.
  2. Riv skalet av limen och pressa därefter ur saften, blanda med övriga ingredienser.
  3. Servera dippen i en skål bredvid.

Tips från köket!

Är limen hård? Massera/rulla den med lätt tryck mot skärbrädan så blir det lättare att pressa saften ur den.