Recept från Korshags

Våra utvalda recept

Laxvårrulle med lime & mangosås

4-20 personer 45 minuter Medel Skriv ut

Ungsbakade vårrullar med fräscha tillbehör.

Ta dig tid att göra riktigt små rullar till aptitretare, äter du de som mellan-/huvudrätt med kniv och gaffel tål de att vara betydligt större. Receptet ger 20 st små rullar. Serverar du som en huvudrätt räcker de till 4 personer och på buffé till 10-20 personer.

Ingredienser

  • 500 g färsk lax
  • 4 krm salt
  • 2 nypor malen svartpeppar
  • 8 msk mango chutney
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 tsk riven ingefära
  • 2 msk bladpersilja, hackad
  • 10 st filodegsblad
  • 2 ägg
  • Sesamfrö

Sås

  • Turkisk naturell yoghurt
  • 2 dl grovriven färsk mango
  • 2 st lime, saften och rivet skal
  • 2 msk ljus sirap

Gör så här

  1. Skär laxen i riktigt små kuber, 0,5 cm eller mindre. Krydda med salt och peppar och baka av dem i mitten av ugnen på 200 grader i 6 min. Låt svalna.
  2. Blanda samman laxkuberna med mango chutney, sambal oelek, riven ingefära och hackad persilja till en röra.
  3. Lägg filodegsarken dubbelt två och två. Dela dem i fyra delar så att man får ut 20 st små dubbla ark. Fördela laxröra på filodegsarken. Vik in ändarna rulla ihop till en rulle med skarven nedåt. Pensla rullarna med ägg och strö sesamfrö ovanpå. Baka dem i mitten av ugn i 200 grader i ca 5-7 min. Låt svalna.
  4. Gör såsen. Riv lime och mango. Blanda samman yoghurt, mango, skalet från limen och sirapen i en bunke. Klart att serveras.

Tips från köket!

Goda att ha på lut i frysen, bara att ta fram, låta tina och värma i ugnen i 175 grader i ca 5 minuter.