Recept från Korshags

Våra utvalda recept

Lerpottasill

4 personer 30 minuter Lätt Skriv ut

En klassisk ljummen sillrätt. Den blir godast om den görs på färskpotatis. Du behöver 4 ugnsfasta tallrikar alternativt en ugnsfast form.                                

Ingredienser

  • 4 stora matjessillfilé, skivade
  • 12 kokta kalla potatisar, skivade
  • 1 hackat kokt ägg
  • 3 msk finhackad rödlök
  • 1 msk finhackad gräslök
  • 1 msk finhackad dill
  • 3 msk brynt smör

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Skiva potatisen och lägg på ugnsfasta tallrikar eller form.
  3. Montera sillen ovanpå potatisen.
  4. Sätt in i ugnen i endast 2 minuter.
  5. Bryn smöret i en kastrull.
  6. Fördela ägg och löken ovanpå sillen.
  7. Slå över det brynta smöret och servera genast, gärna med ett hårt bröd till.

Tips från köket!

Prova gärna att även tillsätta finhackat smakrikt äpple och finhackad tomat (utan kärnhuset) i denna klassiska skånska rätt. Det passar fint med lite färg och sötma.