Recept från Korshags

Våra utvalda recept

Pasta pesto med grillade laxkuber & parmesanost

4 personer 30 minuter Lätt Skriv ut

Är grillen framme? Testa att grilla laxkuber och gör en riktigt god pasta pesto.

Laxkuberna går är lika bra att smörsteka, men tänk då på att dubbelpanera dem, dvs. vänd dem först i vetemjöl, sen ägg och slutligen panko ströbröd. Väljer du att grilla dem så panera dem inte utan bara salta och peppra laxen.

Ingredienser

  • 800 g färsk lax
  • Spagetti

Ev. panering

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • 3 dl panko ströbröd
  • Smör till stekning. Salt och peppar

Pesto

  • 1 dl olivolja
  • 1,5 dl finriven parmesanost
  • 2 krukor basilika
  • 1,25 dl pinjenötter
  • 0,5 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • Svartpeppar från kvarn

Vid servering

  • 4 dl ruccola
  • Tomater
  • Hyvlad parmesan

Gör så här

  1. Koka spaghettin enligt paketets anvisning.
  2. Mortla basilika och pinjenötter (har du ingen mortel så går det bra att mixa). Tillsätt övriga pesto ingredienser. Vänd ner i den varma pastan.
  3. Skär laxen i kuber om ca 4 cm. Grilla laxkuberna (använd antingen ett fiskhalster eller om du brukar använda en speciell stekpanna för grillning). Låt gärna tomaterna ligga på grillen under tiden. Salta och peppra både laxen och tomaterna.
  4. Servera pastan toppad med ruccola, lax, tomat och hyvlad parmesan.

Tips från köket!

Gör gärna en större sats av peston, gott för lata dagar att ta fram och vända ner i t.ex. kallpotatis, sallader, servera till kall- eller varmrökt lax eller varför inte som tapenade till en god baguette.