Recept från Korshags

Våra utvalda recept

Quesadillas med guacamole

4-8 personer 30 minuter Lätt Skriv ut

Quesadillas är ett vegetariskt tillbehör som passar bra till både rökt makrill och lax. Låt fantasin flöda, du kan fylla dina bröd i princip med vad som helst, glöm bara inte någon sorts ost för den goda krämighetens skull. Serverar du som en mellanrätt räcker de till 4 personer, som förrätt till 8 personer och på buffé till många fler.

Ingredienser

  • 3 st avokado
  • ½ lime, saften
  • ½ msk flingsalt
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 1 krm tabasco          
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 250 g mozzarellaost
  • 2 krm vitlök
  • 8 små tortillabröd
  • 1,5 dl hackad koriander

Gör så här

  1. Kärna ur och gröp ur avokadon. Mosa hälften av avokadon grovt med en gaffel. Blanda med limesaften. Krydda med salt, peppar & tabasco. Skär resten av avokadon i tunna skivor.
  2. Skala och skär rödlöken i tunna ringar. Halvera och kärna ur tomaterna. Skär fruktköttet i små tärningar. Riv mozzarellan i små bitar. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Bred den mosade avokadon på hälften av tortillabröden. Fördela skivad avokado, rödlök, tomater, mozzarella, vitlök och koriander över. Salta & peppra. Lägg resten av tortillabröden på, och tryck till försiktigt. Stek i torr panna på medelvärme i ca 3 min på varje sida.
  4. Dela i tårtbitar och servera varma.

Tips från köket!

Ett vegetariskt tillbehör som passar bra till både rökt makrill och lax.

Låt fantasin flöda, du kan fylla dina bröd i princip med vad som helst, glöm bara inte någon sorts ost för den goda krämighetens skull.