Rimmad lax med dillstuvad potatis

Våra utvalda recept

Rimmad lax med dillstuvad potatis

4 personer 40 minuter Lätt Skriv ut

En klassisk måltid som alltid är rätt. För ett festligare intryck servera med delikatess knäckebröd, lagrad ost, god öl och nubbe till.

Ingredienser

  • 600 g skivad rimmad eller gravad lax från Korshags 
  • Citron
  • Sallad med valfria ingredienser 

Dillstuvad potatis

  • 100 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk (3%)
  • 1,5 tsk salt
  • Nymalen vitpeppar
  • 8-12 st kalla potatisar, delade i bitar
  • 1 knippe dill, grovhackad 

Gör så här

  1. Smält smöret
  2. Vispa i vetemjölet och späd med mjölken under ständig omrörning till stuvningen tjocknar.
  3. Salta och peppra.
  4. Vänd i potatisbitarna tills stuvningen känns lagom tjock. Det ska fortfarande vara sås mellan potatisarna.
  5. Ös på nyhackad dill.
  6. Servera med rimmad lax, en citronklyfta och sallad.

Tips från köket!

Den rimmade laxen innehåller mer salt än den gravade laxen. I slutänden är det en smaksak om du vill äta gravad eller rimmad lax till den dillstuvade potatisen.