Recept från Korshags

Våra utvalda recept

Varmrökt makrill med vinbrässerad färskpotatis & rostad paprikasås

4 personer 30 minuter Lätt Skriv ut

Vinbrässerad färskpotatis - kanske sommarens mest användbara potatisrätt? Vi valde att servera potatisen tillsammans med nyrökta cajunkryddade makrillfiléer, men den passar lika fint till varmrökt, kallrökt, gravad eller grillad lax.

Ingredienser

  • 4 varmrökta makrillfiléer med jägerkrydda från Korshags. Går bra att byta ut mot Korshags varmrökta, kallrökta eller gravade lax

Potatis

  • 600 g rå färskpotatis, skivad
  • 1,5 dl vitt vin
  • 3,5 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 25 g smör
  • 1 kruka dill, hackad

Paprikasås

  • 2 stora röda paprikor
  • 1 stor vitlök solo
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk honung
  • 1 krm salt
  • Några varv på från pepparkvarnen
  • 1 äggula

Gör så här

  1. Koka upp vin, vatten och salt, gärna i en vid gryta. Lägg i den skivade potatisen. Brässera (koka) med locket av till potatisen har ett litet motstånd kvar. Slå av vätskan och gör paprikasåsen.
  2. Paprikasås: Dela ner paprikan grovt och skiva vitlöken. Rosta dem båda hårt i rapsoljan tills de fått en bra mörk färg, men inte bränd. Mixa dem tillsammans med honung och salt. Tillsätt äggulan och mixa snabbt igen. Ställ åt sidan.
  3. Smält smöret och stek potatisen på hög värme tills den fått fin färg. Vänd ner hackad dill i slutet. Servera makrillen med potatisen och den ljumna paprikasåsen.

Tips från köket!

Perfekt lunch till stranden, förvara i kylväska men ta fram den 20 min innan du ska äta så blir den perfekt.