Recept från Korshags

Våra utvalda recept

Senapsbakad lax

8 personer 35 minuter Lätt Skriv ut

Ingredienser

  • 1 sida färsk laxfilé, skinn & benfri
  • 1 burk söt stark Halmstadsenap (200g)
  • 1 ägg
  • 1 liter fint skurna rotfrukter
  • 1 purjolök, strimlad
  • 3 tsk salt
  • 1 liter grädde/matlagningsgrädde
  • Vitpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en ugnssäker form, lägg laxfilén på en bädd av rotfrukter och purjolök.
  2. Vispa samman ägg och senap. Bre den över laxen. Salta. Slå över grädden. Gratinera i ugnen ca 30 min.
  3. Servera gärna med pressad potatis och en grönsallad till.

Tips från köket!

Allt-i-ett-rätter gör att du sparar tid och det blir minimalt med disk. Lätt att förbereda och bara att sätta in i ugnen då gästerna kommer.