Recept från Korshags

Våra utvalda recept

Smördegsinbakad cajunkryddad lax med kall äppel- & senapssås

2 personer 30+ minuter Medel Skriv ut

En riktig festlig 80-talsinspirerad rätt som kan förberedas några timmar innan för att sedan köras i ugnen precis innan gästerna kommer.

Ingredienser

  • 2 st 150 g portionsbitar av varmrökt cajunkryddad laxfilé från Korshags
  • 2 avlånga plattor smördeg

Fyllning

  • 1 litet äpple
  • 2 stora skivor rökt skinka
  • 2/3 dl finhackad purjolök
  • 1,5 dl hackad persilja
  • Ägg att pensla med
  • Sesamfrön att toppa med

Sås

  • 1,5 dl crème fraiche
  • 1,5 msk majonnäs
  • 1 litet äpple, strimlat
  • 1 msk Halmstad Senap, Söt & stark
  • 1 tsk finhackad dill
  • ¼ tsk salt
  • Ett par varv på pepparkvarnen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Kavla ut den lätt tinade smördegen så att laxen kan slås in i den.
  3. Lägg fyllningen mitt på smördegen. Lägg laxen ovanpå, dra loss skinnet. Vik in smördegskanterna och slå in laxen som i ett paket. Lägg med skarven neråt på bakplåtsklädd plåt/form.
  4. Pensla med uppvispat ägg och toppa med sesamfrön.
  5. Sätt in i ugnen i ca 15 min.
  6. Servera med en romansallad på t ex avokado, sparris och pinjenötter.
Tips från köket!

Det är lagom att endast servera en god sallad till laxen, men vill man göra rätten ännu mer mättande går det fint att komplettera med kokt potatis.