Ugnsbakad potatis med lyxig räkfyllning

Våra utvalda recept

Ugnsbakad potatis med lyxig räkfyllning

4 personer 10+ minuter Lätt Skriv ut

Ingredienser

  • 4 stora bakpotatis
  • 500 g skalade räkor
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl bostongurka
  • 1 liten rödlök, hackad
  • 1 knippe dill, hackad
  • 1 msk Dijon senap
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Tvätta, torka och stick några hål med en provsticka och baka potatisen i ugn 200 grader tills den är mjuk, det tar ca 1-1,5 timme.
  2. Förbered fyllningen genom att blanda alla ingredienserna utom räkorna. Räkorna vänds ner försiktigt allra sist.
  3. Skär ett kryss i potatisen och tryck upp den med hjälp av en handduk så att du inte bränner dig.
  4. Salta i potatisen och fyll med räkröran. Servera gärna en sallad till.

Tips från köket!

Att ugnsbaka potatis tar tid, men gör den mycket godare jämfört med att micra som mer ger ett kokt intryck.