Recept från Korshags

Våra utvalda recept

Vårsallad med varmrökt makrill & ansjovis

4 personer 30 minuter Lätt Skriv ut

En fräsch och god makrillsallad för lata dagar. Vi valde att göra vår sallad på nyrökt naturell makrillfilé, men vill du hellre välja en makrillfilé som är smaksatt med t.ex. citronpeppar eller dill, så går det lika bra. Anjovissåsen är för övrigt minst lika god till stekt fisk med kokt potatis.

Ingredienser

  • 2 hela varmrökta makrillar från Korshags
  • 4 ägg, pocherade eller löskokta
  • Dillvippor, för garnering

Ansjovissås

  • 2 dl crème fraiche
  • 8 ansjovisfiléer, finhackade
  • 2 msk rödlök, finhackad
  • 2 msk dill, finhackad

Sallad

  • Valfria grönsaker t.ex. färskpotatis kokt i skivor, krispsallad, sockerärtor, kalamata oliver, tomat, rödlök.

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser till såsen och ställ kallt.
  2. Koka eller pochera 4 ägg.
  3. Varva grönsakerna på ett fat eller 4 tallrikar. Toppa med den benfria makrillen och servera såsen på eller bredvid i en skål.

 

Tips från köket!

För att få lättskalade ägg, låt vattnet koka upp först, lägg sedan ner äggen och låt koka. Löskokta ägg blir svårare att skala, pochera därför hellre. Koka upp lite vatten med 1 msk ättika, knäck i två ägg i taget, om de ramlar till botten, vispa lite med en gaffel i botten av kastrullen så vänder äggen sig och formar sig fint.