Varmrökt lax med ananassalsa, mango- & chilisås

Våra utvalda recept

Varmrökt lax med ananassalsa, mango- & chilisås

4 personer 30 minuter Lätt Skriv ut

Ingredienser

  • 800 g varmrökt lax från Korshags

Mango- & chilisås

  • 3 dl crème fraiche
  • 0,5 dl mango chutney
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 krm salt

Ananassalsa

  • 1 ananas
  • 0,5 gurka
  • 1 röd chili frukt
  • 1 lime, skal och saft
  • 1 kruka koriander
  • 0,5 msk honung

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till mango- & chili såsen. Ställ kallt i kylen.
  2. Tärna ananasen och gurkan i små tärningar, finhacka chili och koriander. Riv skalet av limen och pressa därefter i juicen. Söta med honungen. Servera gärna med ris, matvete, bulgur eller couscous.

Tips från köket!

Kalla såser ska med fördel stå i kylen minst 30 minuter för att smakerna bättre ska komma till sin rätt.