Recept från Korshags

Våra utvalda recept

Laxbiffar på varmrökt lax med citroncrème

4 personer 30 minuter Medel Skriv ut

Perfekt rätt att göra om du har spill- eller ändbitar av varmrökt lax.

Laxfärsen blir ganska lös. Gör lite mindre biffar så blir biffarna enklare att hantera och steka. Undvik att tillsätta mjöl, de blir mycket godare utan!

Ingredienser

  • 600 g varmrökt citronpepparkryddad laxfilé från Korshags
  • 2 ägg, lättvispade
  • 1 citron, skal och saft
  • 1 dl färsk dill
  • 1 chili, finhackad
  • Panko ströbröd att panera i
  • Smör att steka i

 Sås

  • 2 dl crème fraiche
  • Skal av 0,5 citron
  • 1,5 msk citronsaft
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk honung
  • ¼ tsk salt

 Gör så här

  1. Smula sönder den varmrökta laxen i en bunke. Vänd ner dill, chili, rivet citronskal, citronsaft och, till sist, äggen.
  2. Forma till 8 biffar och vänd i panko. Smörstek biffarna på medelstark värme, ca 3 min på varje sida.
  3. Blanda alla ingredienserna till såsen och låt stå kall till serveringen.
  4. Servera med kokt potatis eller bara en god grönsallad.

 

Tips från köket!

Panko är ett gott Japanskt luftigt ströbröd som är skuret i flingor.