Recept från Korshags

Våra utvalda recept

Laxbiffar på varmrökt lax med kall koriander- & limesås

4 personer 30 minuter Medel Skriv ut

Perfekt rätt att göra om du har spill- eller ändbitar av varmrökt lax.

Laxfärsen blir ganska lös. Gör lite mindre biffar så blir biffarna enklare att hantera och steka. Undvik att tillsätta mjöl, de blir mycket godare utan!

Ingredienser

  • 600 g varmrökt lime- & basilikakryddad laxfilé från Korshags
  • 2 ägg
  • 0,5 kruka koriander, hackad
  • 1 chili, finhackad
  • 2 lime skal och saft
  • 1 msk riven ingefära
  • Panko ströbröd att panera i
  • Smör att steka i

Sås

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 lime saft och skal
  • 0,5 kruka koriander, hackad
  • 1 tsk honung
  • ¼ tsk salt

Gör så här

  1. Smula sönder den varmrökta laxen i en bunke. Vänd ner koriander, chili, rivet limeskal, limesaft, ingefära och, till sist, äggen.
  2. Forma till 8 biffar och vänd i panko. Smörstek biffarna på medelstark värme, ca 3 min på varje sida.
  3. Blanda alla ingredienserna till såsen och låt stå kall till serveringen.
  4. Servera med kokt potatis eller bara en god grönsallad.
Tips från köket!

Panko är ett gott Japanskt luftigt ströbröd som är skuret i flingor.