Recept från Korshags

Våra utvalda recept

Wagners chili- & koriandersås med sting

12-15 personer 15 minuter Lätt Skriv ut

Korshags har i samarbete med Sjömagasinets Ulf Wagner, en av Sveriges mästerkockar, tagit fram en lättsaltad och lätt kallrökt laxloin. Wagner har valt att krydda laxen med en blandning av Chili & Koriander. Lyxlax när den smakar som bäst. Servera laxen med avokado, färsk koriander och en god sås med sting. Tips! Såsen passar även bra till andra rätter med fisk eller kyckling.

Ingredienser

  • 4 plommontomater
  • 5 dl chilisås
  • 0,5 dl honung
  • 1 hackad rödlök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 50 g syltad ingefära
  • 1/2 chilipeppar
  • Salt

 Gör så här

  1. Skär plommontomaterna i centimeterstora tärningar.
  2. Blanda ner tillsammans med chilisås, honung, rödlök, vitlök och ingefära.
  3. Tillsätt hackad chilipeppar och smaka av med salt.

Ulf Wagner

Ulf Wagners mamma brukade säga att han föddes hungrig. Passionen för mat är fortfarande omättlig. Han är en ikon som erhållit stjärna i Guide Michelin två gånger, varit svensk mästare i sommeliermästerskap och missionerar om mat, dryck och den heliga andan kring bordet. Numera driver han legendariska Sjömagasinet i Göteborg. Utforska och skapa nytt är Ulfs recept. Prova Chili & koriander. Lyxlax när den smakar som bäst.